Städtips

Städning för er som inte har tid. Är du en av dem som blir stressad när någon knackar på din dörr, och inte vill öppna p q a att det är ostädat hemma? Då kan följande tips vara till hjälp:

  1. Bädda sängen så fort du stiger upp, det tar ca 2 min. Endast bäddningen gör att du alltid har ett nästintill perfekt sovrum.
  2. Kom överens med familjen om att allting de använder får de lägga tillbaka på sina platser.
  3. Regler som ni vill ha hemma kan ni skriva ner på ett papper och hänga upp på en plats som alla kan se t.ex. kylskåpet.
  4. För att barnen ska lära sig plocka bort efter sig måste ni som föräldrar föregå med gott exempel, annars förstår de inte varför det är viktig att bara de ska städa efter sig.
  5. Häng upp utekläder och ombyteskläder (tillfälliga kläder) lägges på bestämt ställe.
  6. Tag för vana att alla ska hjälpa till att duka av när ni har ätit färdig.
  7. Bestäm en tid på dagen då alla lägger 15 minuter på städning och att lägga saker på rätt plats. 15 minuter är inte mycket, men om alla lägger en kvart blir det ganska mycket gjort. Tänk på att om man är 4 stycken i en familj så blir det 4*15 minuter alltså en timmes städning för en person.
  8. Saker som bara står och dammar kan läggas på förvaring, det räcker ofta med bara ett par dekorativa saker som står framme.

Vill ni ha hjälp på vägen till en renare hem så är ni naturligtvis välkomna att kontakta Städexperten och utnyttja våra tjänster. Ni kommer att märka skillnaden och få mycket högre trivsel i hemmet vare sig ni står och lagar mat, ser på TV eller bjuder hem gäster.

Våra tjänster innefattas av RUT avdraget, detta halverar priset på våra tjänster.

Med vänliga hälsingar
Städexperten